Разузнавач пред Lupa.bg: Натовският център във Варна ускори изгонването на нашия дипломат

Случаят с русофила Николай Малинов е безпрецедентен в света, отбеляза Радион Попов

Ексклузивно
19:30 - 05 Декември 2019
4609
Разузнавач пред Lupa.bg: Натовският център във Варна ускори изгонването на нашия дипломат

"Русия отложи изгонването на нашия дипломат заради шпионския скандал, който избухна през октомври у нас. С това тя показа снизхождение към вече непослушния си малък брат". Това коментира пред Lupa.bg Радион Попов, бивш военен разузнавач и зам.-външен министър.

„Понеже продължава истерията с руските шпиони у нас, Москва реши да приложи принципа на реципрочност, за да ни напомни, че трябва да проявяваме уважение. Може би решението за създаването на Координационен център на НАТО във Варна, както и бавенето на „Турски поток”, допълнително е подтикнало Путин да отговори на шпионската афера”, предположи бившият военен разузнавач.

Николай Малинов

Той отбеляза, че няма държава в света, която да обвинява свой гражданин в шпионаж, след което да му бъде разрешено да отиде в страната, за която е уж доносничил. „Шпионинът” Николай Малинов имаше забрана да напуска България. Но специално, за да си получи ордена „Дружба" за „принос в укрепването на единството на руската нация" от руския президент, съдът му позволи да замине. Това е пълна гавра”, категоричен е Радион Попов.

Бойко Ноев

По думите му оръжейният бос Николай Гебрев и бившият министър на отбраната Бойко Ноев са се възползвали от шпионската истерия. „Гебрев отново се появи по телевизията и изложи тезата си, че руски шпиони искали да го отровят, а ексвоенният министър я подкрепи. Дали не го правят заради икономически интереси?! Ноев още не е обяснил откъде са  имотите в комплекса „Камбани” и тези на първа линия на морето.

Защо КПКОНПИ не се сезира и да установи, откъде е това богатство? Освен това преди време медии съобщиха, че досието на Ноев е било изпратено от РУМНО (Служба „Военна информация”) в ГРУ, а сега крещи срещу руските шпиони в България", риторично попита Радион Попов.