Реал Мадрид е на финал в Евролигата, Везенков - аут

Кралския клуб наказа Барселона, а Олимпиакос отстъпи на Ефес

Топ
06:43 - 20 Май 2022
1837
Реал Мадрид е на финал в Евролигата, Везенков - аут

Реал Мадрид е вторият финалист в тазгодишното издание на баскетболната Евролига, след като победи драматично Барселона с 86:83 в изключително драматичен полуфинален мач, игран в „Щарк Арена“ в Белград.

По този начин „кралския клуб“ се класира за финала в турнира, където ще срещне турския Анадолу Ефес.

За Барселона пък остава шансът да се бори за бронзовите медали, като в мача за третото място ще срещне Александър Везенков и Олимпиакос.

Двата отбора изиграха много равностойни първа и последна четвърт. Във втората част Барса доминираше, но в третата авансът от 11 точки на каталунците бе заличен и така двата отбора влязоха в последната част при разлика от 4 точки в полза на Реал.

Страхотен мач за победителите изигра Гершон Ябуселе, който вкара 18 точки, а още толкова добави Фабиен Косюр. От другата страна, Никола Миротич бе под пара и вкара 26 точки, но те не бяха достатъчни за каталунците, които няма да имат шанс да се борят за първото място в Евролигата.

Българската звезда в баскетбола Александър Везенков и неговият Олимпиакос загубиха със 74:77 (21:18, 22:24, 20:24, 11:11) в първия полуфинал на Евролигата по баскетбол за мъже и ще играят за третото място на Финалната четворка в сръбската столица Белград. 

Александър Везенков бе титуляр и завърши с 5 точки, 8 борби и 3 асистенции за 35 минути на терена. Националът положи много усилия в защита, но вкара само една от осемте си стрелби от тройката.

Въпреки огромното множество от гръцки запалянковци, който до голяма степен бяха изпълнили 20-хилядната "Щарк Арена", Анадолу Ефес удържа устрема на Олимпиакос в моментите, когато гръцкият тим се откъсваше в резултата, бе по-ефективен в нападение и запази спокойствие в решителните моменти, а сърбинът Василие Мицич донесе победата за своя отбор в родината си с ключова стрелба за три точки.