Реал (Мадрид) отново е най-скъпият клуб в света

Пазарната стойност на 33-кратния шампион на Испания е почти 3,5 млрд. евро

Спорт
15:51 - 28 Май 2020
1599
Реал (Мадрид) отново е най-скъпият клуб в света

Проучване на компанията KPMG излезе с информация за най-скъпите 32 клуба в света за 2020-а. Класацията се оглавява отново от испанския Реал (Мадрид) с пазарна стойност от почти 3,5 милиарда евро, като е увеличил цената си с почти 8% за последната година.

Втори се нарежда Манчестър Юнайтед, който е оценяван на малко повече от 3,3 милиарда евро, въпреки не толкова доброто представяне на отбора в последно време. „Червените дяволи“ запазиха позицията си от 2019 година.

Първенецът на Испания Барселона успя да изпревари Байерн (Мюнхен) и да заеме третото място в класацията със стойност от почти 3,2 милиарда евро.

Европейският шампион Ливърпул е увеличил стойността си с 26,9% и успява да задмине други два английски отбора - тези на Манчестър Сити и Челси, като намира място на пета позиция. Цената на клуба достига почти 2,7 милиарда евро.

Новите два клуба, които успяват да намерят място в класацията, са Порто и Валенсия, заемащи съответно 25-а и 30-а позиция. Последен в класирането на KPMG е Виляреал с клубна стойност от 301 милиона евро, въпреки че отборът е покачил цената си с 21,6% в сравнение с миналата година.