Рецепти за домашен ексфолиант

Бюти
12:11 - 09 Май 2019
2431
Рецепти за домашен ексфолиант

Когато нямате свободно време или средства за почистване на лицето при специалист или предпочитате домашните методи може да пробвате някоя от нашите ресепти за домашен ексфолиант.

 
Необходими продукти:

1 банан

1 супена лъжица овесени ядки

1 супена лъжица пчелен мед

Обелете банана и го смачкайте хубаво с вилица. После прибавете към него меда и овесените ядки, които предварително сте счукали в хаванче, за да станат на по-ситни парчета. Разбъркайте хубаво всичко. С получената смес намажете лицето си с кръгови движения. Наблегнете на носа и скулите, където най-често се запушват порите.

Оставете скраба да постои около 10 минути. След това измийте внимателно лицето с хладка вода. Медът има прочистващо и противовъзпалително действие. Попаднал в кожните клетки, той прочиства мръсотиите в дълбочина. От друга страна овесените ядки ексфолират и спомагат за падането на мъртвата кожа и черните точки. Витамините в банана подхранват и омекотяват кожата, помага при по-мазна кожа.

Другият вариант, който ви предлагаме е с кафе.

В една купичка смеси утайката от кафе с готварска сол, добавяйки също и капка етерично масло, например от розмарин, което е много полезно за кръвообращението. Алтернативен вариант? Достатъчно е да прибавиш към утайката от кафе два различни вида етерични масла, например от смирка (китайска хвойна), мастика, бреза, лимон, мащерка, мента или портокал. Маслото от портокал е много подходящо за подути и изморени крака. Нанеси приготвената смес и увий краката с фолио. След 30 минути изплакни с вода, използвайки кръгообразни движения, започвайки от глезените и продължавайки по дължината на крака