Рецидивист уби хладнокръвно бившата си приятелка

Жертвата е 29-годишна жителка на пловдивското село Триводици

Актуални новини
10:36 - 29 Юли 2024
2731
Рецидивист уби хладнокръвно бившата си приятелка

35-годишен мъж от град Септември е задържан, след като е убил хладнокръвно бившата си приятелка в хотел в центъра на Пазарджик. Това съобщи говорителят на местната Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Убиецът е с десетки криминални прояви, многократно осъждан за кражби, телесни повреди и прокарване в обръщение на неистински парични знаци. Установено е, че той е познавал жертвата и преди време е съжителствал с нея. Полицаите задържали убиеца в жилището на негови роднини, открито и иззето е оръжието на престъплението.

Извършителят на хладнокръвното убийство е бил задържан в резултат на усърдна работа на криминалисти от полицейските управления в Пазарджик, Септември, ОДМВР-Пазарджик, подпомогнати от екип на ГДНП. Всички процесуални действия са осъществени под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Около 20 часа в събота бил получен сигнал в РУ-Пазарджик от управител на хотел в центъра на областния град. Той съобщил, че в коридора на хотела лежи в безпомощно състояние млада жена. Незабавно към мястото били насочени автопатрули на РУ-Пазарджик и линейка на „Спешна помощ". Пристигайки, медиците са установили, че жената е починала, а по тялото имало следи от пробождания. Униформените установили самоличността на жертвата, която се оказала 29-годишна жителка на пловдивското село Триводици. За работа по случая незабавно бил сформиран екип от служители от сектор „Криминална полиция" при РУ-Пазарджик, сектор „Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик, РУ-Септември, експерти, разследващ полицай.

На по-късен етап в действията се включили и опитни служители от ГДНП в София. За случая е уведомен дежурен прокурор при Окръжната прокуратура в областния град. На местопрестъплението е извършен щателен оглед, иззети са веществени доказателства. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик. В резултат на неуморна работа, на проведени оперативни и издирвателни действия е установена самоличността на извършителя.

По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Работата по изясняване и документиране на тежкото престъпление продължава.