Рейзи за кандидат-кмета на ГЕРБ : Плътно зад Красимира Германова съм

Бившият управник на Созопол отрече да е подавал молба за членство в СДС, за да атакува местния парламент

Новини
16:45 - 11 Септември 2019
6814
Рейзи за кандидат-кмета на ГЕРБ: Плътно зад Красимира Германова съм

Отстраненият кмет на Созопол Панайот Рейзи даде рамо за изборите на кандидата на ГЕРБ- председателката на общинския съвет Красимира Германова.

"Заставам твърдо зад нея. Отсега ви казвам, че тя ще е следващият кмет на Созопол. Може да разчита на мен - 16 години сме работили заедно. Това е все едно съпругата ви да се кандидатира за кмет и да не я подкрепите", заявява пред "24 часа" Рейзи.

Така екскметът спря твърденията, че ще се включи в надпреварата за града, но не стана ясно дали ще играе за общински съветник.

В морския град върви мълвата, че Рейзи е подал молба за членство в СДС и от техните редици щял да атакува местния парламент. Други го спрягат като кандидат от ССД. 

"Пълни глупости, защо да се явявам от тяхната листа - аз съм десен човек", иронично коментира Рейзи. И добави, че още не е решил от коя формация ще се кандидатира и дали въобще ще участва на изборите. 

"Скоро ще се чуе", каза загадъчно той.

Панайот Рейзи бе отстранен през април от кметската длъжност по обвинение за злоупотреби с 2 млн. лв. общински пари, но делото още не е стартирало.