Ремонтират спешно пътя до Хисарлъка заради празника "Кюстендилска пролет"

У нас
22:46 - 19 Март 2024
14378
Ремонтират спешно пътя до Хисарлъка заради празника "Кюстендилска пролет"

Прави се спешен ремонт на пътя към хълма Хисарлъка над града заради празника "Кюстендилска пролет", който е на 21 март, казаха от Общината. Очаква се в четвъртък по стръмното трасе, да се качат стотици МПС, както и пешеходци, заради обявената за празника програма на амфитеатър "Базиликата" и заради импровизираните сцени и търговските обекти на Хисарлъка.

Около километровият път към Хисарлъка, наричан Бохемският, е силно компрометиран, на места и в отделни участъци е с дълбоки дупки и трудно проходим. Прави се фрезоване и - ако времето позволи, ще бъде изкърпен и преасфалтиран в трудните за преминаване участъци. Ремонтът е с пари на Общината по договор с частна фирма. В участък от около 15 м. има и старо свлачище, което е обезопасено, каза експертът по управление при кризи Ивайло Чалъков

"За момента си остава този участък в предаварийна ситуация, защото има хълтване на лявата лента, по посока на движението, около 15 метра. Обезопасил съм го, сложил съм да се преминава само по дясното платно".