Ревизоро осветли скрита война в ГЕРБ

Актуални новини
15:20 - 27 Ноември 2020
9906
Ревизоро осветли скрита война в ГЕРБ

Министрите на премиера Бойко Борисов отдавна водят тиха война. Картечните откосите обаче днес лъснаха и пред медиите, благодарение на изненадващата поява на еко министъра Емил Димитров-Ревизоро в Народното събрание.

Lupa.bg научи, че депутатите от ГЕРБ са били в шок, когато чули словоизлиянията на Ревизоро по повод водната криза в Бургас.

"Цяло лято чакам един пиар да реши кога ще е подходящият момент за първа копка. Така и не реши. От месец май три пъти ходим на язовира за първа копка, за първа схема - нищо. България се управлява от пиарите. МЗХГ и МРРБ воюват помежду си. Кметът на Бургас заема особено място на зрител в цялата ситуация”,

избълва от парламентарната трибуна Емил Димитров. След появата му групата на ДПС поиска от Борисов или да го отстрани от поста, или да подаде оставката на целия кабинет. Това обаче не смути министъра на околната среда и водите и той на своя ред поиска оставка – тази на заместничката му Атанаска Николова.

Един от най-изненаданите от атаката беше бургаският кмет и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов. „Шокиран съм от обвинението, че бездействам. „Водоснабдяване и канализация“ в Бургас има готов идеен проект за осигуряването на резервни количества питейна вода от язовирите "Порой" и "Ахелой", бе неговата реакция.

Малко по-късно ни в клин, ни в ръкав здравният министър Костадин Ангелов, който няма нищо общо с водния ресор, отсече, че опасност от водна криза в Бургас няма. Той каза това, когато взе думата в рамките на парламентарния контрол.

"Преди да отговора на въпроса: току-що разговарях с кмета на град Бургас. Няма никаква опасност от водна криза в град Бургас. Не знам кой говори, защо говори", лаконичен беше Ангелов.

Няма яснота какво точно дели Ревизоро с шефовете на другите министерства и даже с най-приближените до Бойко Борисов пиари, но по всичко личи, че високото напрежение между отделните ведомства тече отдавна. Ясно е и друго - че единственият човек, който разпределя водните ресурси, с чийто подпис става това и който следи за баланса на водите в България, е министърът на околната среда и водите.

"Няма как министърът на здравеопазването да е хидроинженер, нито кметът на Бургас да знае. А от Петя Аврамова разбрахме, Бургаското ВиК дружество вече е част от холдинга, което е още по-странно",

сподели пред Lupa.bg народен представител от мнозинството. След като днес си изпусна нервите, Емил Димитров обаче ще трябва да даде отговор какво цели с този ход буквално в края на правителствения мандат.