Режисьорът Майкъл Бей е обвинен в убийство... на гълъб

Национален закон забранява улавянето, нараняването или убиването на диви птици в Италия

САЩ
23:30 - 13 Януари 2023
4488
Режисьорът Майкъл Бей е обвинен в убийство...на гълъб

Режисьорът на „Лоши момчета”, „Армагедон” и „Трансформърс” Майкъл Бей е изправен пред обвинения, че гълъб е бил убит по време на снимки на негов филм преди пет години в Италия, но той отрича обвиненията.

Прочутият режисьор вече отговаря на обвиненията, след като се предполага, че се е опитал да изчисти името си пред властите.

„Аз съм известен любител на животните и активист за правата на животните“, каза Бей медиите. „Нито едно животно, участващо във филма, не е пострадало или е било наранено. както и във всеки друг филм, върху който съм работил през последните 30 години.“

Национален закон забранява улавянето, нараняването или убиването на диви птици в Италия, включително гълъби, които са защитени съгласно Директивата за птиците в ЕС.

Съобщава се, че властите твърдят, че защитен пощенски гълъб е бил убит по време на продукцията през 2018 г. на „Призрачна шестица” (6 Underground). Твърди се, че птицата е била убита от количка по време на снимачна площадка в Рим, а неназован член на екипа се предполага, че е направил снимка и е докладвал на полицията, съобщава източник на „Поуст”.

„Имаме ясни видео доказателства“, каза Бей, „множество свидетели и служители по безопасността, които ни оневиняват от тези твърдения. И опровергава единствената им папарашка снимка, която не показва истината”.

Превод от в. "Ню Йорк поуст"