Рибари гледат НЛО през 1665 г.

След това се разболяват

Мистика
11:12 - 18 Април 2022
3027
Рибари гледат НЛО през 1665 г.

Изследователите на темата за неидентифицирани летящи обекти изучават 350-годишен случай на НЛО, който остава загадка до днес. Инцидентът се разиграва следобед на 8 април 1665 г. около 14 часа, когато група рибари, закотвени близо до Берхофт, Германия, стават свидетели на това, което те описват като „кораби в небето“, участващи в битка.

„След известно време от небето се появява плоска, кръгла форма, като чиния или голяма мъжка шапка“, пише Еразъм Франсис, който събира вестникарски и всякакви други свидетелства за инцидента през 1689 г.„Цветът му е с цвета на потъмняващата луна и той се носи точно над църквата „Свети Никола“. Там той остава неподвижен до вечерта. Рибарите, развълнувани до смърт, не искат повече да гледат това зрелище и закриват лицата си с ръце.

Според доклада на Франсис хората, които са били свидетели на необикновените неща в небето, скоро се разболяват и страдат от треперене и болки в главата и крайниците. По-късно целият инцидент е счетен за „необясним", а причината за симптомите на мъжете така и не е открита.

В своя анализ от юни 2015 г. изследователите Крис Обек и Мартин Шоу разглеждат няколко възможни обяснения за това, което рибарите виждат, но не достигат до окончателен отговор. В крайна сметка те правят заключение, че става дума за наблюдение на НЛО, независимо че не може да се каже дали е било едно от първите в историята. Все пак за него има свидетелства.