Рибарски: ПП ще спечелим изборите, независимо в каква конфигурация

Предстоят разговори за обединение с ДБ, посочи депутатът

Новини
19:27 - 21 Януари 2023
3309
Рибарски: ПП ще спечелим изборите, независимо в каква конфигурация

 Нямаше разговори по конкретни политики, просто едни хора се събраха, заровиха томахавките и казаха, че ще съставят правителство. Това каза по повод лидерската среща депутатът от „Продължаваме промяната“ Радослав Рибарски в студиото на „Офанзива“ по NOVA NEWS.

„Служебни кабинети взимат решения за природен газ за следващите 13 години, сега беше представена и визия за енергетиката за следващите 30 години, това не е работа на служебен кабинет“, поясни той. Такива кабинети трябва да се занимават с провеждането на избори, допълни Рибарски.

За бъдеща коалиция той каза, че и към момента имат формации, които са присъединени. Депутатът поясни, че ако има други формации, които припознават политиките, които от ПП искат да водят също могат да заявят съпричастност.

„Последните месеци се оформиха ясно двете страни. С „Демократична България се оказахме от едната страна в политиките, които изповядваме. Предстоят разговори, които да очертаят бъдещето на такова обединение“, посочи той.

Рибарски каза, че ПП не са получавали дарения от лица, свързани с Nexo. Даренията на ДБ са декларирани и са минали по законния ред, допълни политикът.

Депутатът коментира визията и стратегиите за българската енергетика.

Той заяви, че ПП ще спечелят изборите, независимо в каква конфигурация.