Рибена чорба с червена чушка
за 2 порции
Продукти
100 г филе риба по избор
1 червена чушка
1 морков
1 шалот или друг по-дребен лук
1 ч.л. зехтин или олио
сол и бял пипер
300 мл рибен бульон
1-2 стръка магданоз
по желание сос Уорчестър
Може да се свари риба с кости, да се отдели месото и да се прецеди бульонът.
Приготвяне
Почистената от семето чушка се нарязва на тънки ивици.
Обеленият морков се разполовява надлъжно и се нарязва напречно на тънки парченца.
Обеленият шалот се наситнява.
Загрява се зехтинът или олиото. Запържват се заедно на средна температура чушката, морковът и шалотът около 1 мин. Подправя се със сол и бял пипер.
Сипва се рибният бульон, оставя се да кипне и се готви 5 мин.
Добавя се рибата на парченца и къкри още 5 мин.
Овкусява се със сос Уорчестър и се поръсва с магданоз.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".