Рибена чорба с червена чушка

за 2 порции

Кухня
10:25 - 13 Август 2019
647
Рибена чорба с червена чушка

Продукти

100 г филе риба по избор

1 червена чушка

1 морков

1 шалот или друг по-дребен лук

1 ч.л. зехтин или олио

сол и бял пипер

300 мл рибен бульон

1-2 стръка магданоз

по желание сос Уорчестър

Може да се свари риба с кости, да се отдели месото и да се прецеди бульонът.

 

Приготвяне

Почистената от семето чушка се нарязва на тънки ивици.

Обеленият морков се разполовява надлъжно и се нарязва напречно на тънки парченца.

Обеленият шалот се наситнява.

Загрява се зехтинът или олиото. Запържват се заедно на средна температура чушката, морковът и шалотът около 1 мин. Подправя се със сол и бял пипер.

Сипва се рибният бульон, оставя се да кипне и се готви 5 мин.

Добавя се рибата на парченца и къкри още 5 мин.

Овкусява се със сос Уорчестър и се поръсва с магданоз.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".