Роб Халфорд: 2019-а беше невероятна за тежката музика!

Вокалът на Judas Priest призна, че за лятното турне към групата могат да се присъединят и нейни бивши членове

Култура
17:35 - 20 Декември 2019
5958
Роб Халфорд: 2019-а беше невероятна за тежката музика!

Вокалът на легендарната британска група Judas Priest, която ще дойде отново у нас през 2020 година - Роб Халфорд, сподели, че изминалите 12 месеца са били много плодотворни и страхотни за тежката музика и рока.

Годината беше успешна и в личен план за рупата - получи номинация за място в Залата на славата на рок енд рола, а дали са избрани, ще стане ясно в началото на новата година.

"Всичко, което ще кажа, е, че 2019-та беше силна демонстрация на всички неща в метъл музиката - хард рок, инди рок, алтернативен рок. Просто имаше такова изобилие, а това неминуемо засилва силата на хеви метъла, която продължава да расте", каза Халфорд.

"Като човек, преминал през десетилетия от раждането си, ме кара да се чувствам добре. Това кара металното ми сърце да бие по-силно. Това е нещото, което ни вдъхновява и оживява в Judas Priest", допълни лидерът на групата.

Judas Priest ще стартира своите празненства по случай 50-годишнината в Хелзинки на 30 май и ще завърши първата серия от концерти на фестивала Bloodstock във Великобритания на 9 август.

След това ще се отправят към Обединеното кралство и Европа с Ози Озбърн.

Халфорд заяви, че е отворен за идеята бившите членове на групата да се присъединят към групата на сцената в определен момент, за да отпразнуват своя основен етап в кариерата.

"Всичко може да се случи с Priest, така че внимавайте, особено когато свирим на живо", загатна Роб.

Освен с ангажиментите си с Judas Priest, Халфорд също пише своите мемоари и наскоро издаде празничния си албум Celestial.

Групата ще разбере в началото на новата година дали са били избрани за класа на The Rock and Roll Hall Of Fame от 2020 година.