Роб Халфорд пее в новия рок албум на Доли Партън (ВИДЕО)

Тя ме гъделичкаше по брадата, помислих си: "Е, това е добро начало!", признава легендарният вокал на Judas Priest

Новини
12:30 - 16 Ноември 2023
2257
Роб Халфорд пее в новия рок албум на Доли Партън (ВИДЕО)

Емблематичната кънтри певица - Доли Партън, реши да направи промяна в музикалния си стил и издаде звезден нов албум - Rockstar. Сякаш идеята на легендата да направи нещо в стил рок не е достатъчна, тъй като тя е привлякла множество известни рок музиканти да участват в него.

Един от тези гости е фронтменът на Judas Priest - Роб Халфорд, който прави дует с Доли в песента Bygones. От географска и културна гледна точка е дълъг пътят от метъл веригата в Мидландс до епицентъра на кънтри музиката в Нашвил, но тъй като съвместните вокали на Роб и Доли Партън са един от върховете на албума Rockstar, фронтменът на Priest казва, че имат повече допирни точки, отколкото си мислите.

"Мисля, че е защото и двамата обичаме да блестим с това, което носим (смее се). Връщаме се към невероятния момент, в който Priest най-накрая бяха въведени в Залата на славата на рокендрола през 2022 г. Журналистите продължаваха да ме питат: "С кого нямаш търпение да се срещнеш?" Отговарях им: "Искам да си направя селфи с Доли Партън", признава Халфорд.

"Срещнахме се за първи път в Nokia Theatre в Лос Анджелис. Тя излезе в абсолютно фантастичен вид и започна да ме гъделичка по брадата. Беше като при първата ми среща с Мадона - едва не си извадих члена, защото тя искаше да види всичките ми татуировки. Сега Доли Партън ме гъделичка по брадата! Така че си помислих: "Е, това е добро начало...", допълва 72-годишният певец.

"Бях фен на Доли в младостта си. Първите ми спомени за нея датират от далечни времена. Мисля, че всички на планетата знаеха за тази забележителна жена. Спомням си, че я излъчваха по британската телевизия и тя беше толкова привлекателна. Когато изпълняваше, дори да не си фен на кънтрито, имаше нещо в нейната личност, което те привличаше. Не само като музикант, но и като хуманист, твърд поддръжник на ЛГБТК+ хората, още от първия ден - дори когато не говореше за това. И визуално тя е също толкова уникална, колкото и Леми.

Когато ми изпратиха демото на Bygones, веднага се почувствах добре. Беше в моя свят - не беше метъл, но беше трудна песен, а когато я подкараш, тя реве. А и текстът й е прекрасен. Тя говори за преодоляването на миналото и за това как любовта е по-силна от това да си крещите един на друг - въпреки че според мен влюбените хора си крещят и това е здравословна връзка. Това е страхотно послание, че любовта винаги се издига и побеждава. Но думите на песните й имат огромен обхват отвъд първоначалната тема. Можете да поставите тази песен и на световната сцена - знаете ли, тя може да бъде за политика, правителство, война, всичко", завърши легендарният британски глас в хеви метъла.