Робърт О’Брайън е новият съветник на Тръмп

Американският президент много харесва работата му, определяйки го като "фантастичен"

Свят
17:27 - 18 Септември 2019
1634
Робърт О’Брайън е новият съветник на Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е избрал Робърт О’Брайън за следващият му съветник по националната сигурност, заменяйки Джон Болтън.

"С удоволствие съобщавам, че ще посоча Робърт К. О’Брайън, който в момента е много успешният специален президентски пратеник по въпросите на заложниците в Държавния департамент като наш нов съветник по националната сигурност. Работя дълго и упорито с Робърт. Той ще свърши чудесна работа!", написа Тръмп в Туитър.

О'Брайън е настоящият специален президентски пратеник на САЩ по въпросите на заложниците и заложническите кризи. Тръмп много харесва работата му, определяйки го като "фантастичен".

Новият му пост, който не изисква потвърждение от Сената, идва с персонал от няколкостотин специалисти от Пентагона, Държавния департамент и американските разузнавателни агенции, пише СиЕнБиСи.

О'Брайън ще стане четвъртият съветник по националната сигурност, който ще работи за Тръмп, след трима изтъкнати армейски генерали Майкъл Флин, Х. Р. Макмастър и Джон Болтън.

Болтън, който беше обявен за съветник по националната сигурност, който да наследи Х. Р. Макмастър през март 2018 г., беше известен с огнения си подход към външната политика, който включваше призиви за превантивен удар срещу Иран.
Тръмп обяви миналата седмица през Туитър, че е уволнил Болтън, тъй като "не е съгласен с много от неговите предложения".