Роднини и съседи бранят Николай, пребил с чук баща си

Близките на подсъдимия са събрали 16 листа подписи в негова подкрепа

Крими
15:42 - 30 Януари 2020
2623
Роднини и съседи бранят Николай, пребил с чук баща си

26-годишният Николай Василев, който е обвинен за това, че удари с чук в главата 47-годишния си баща, вероятно ще остане в ареста до края на досъдебното производство. Това стана ясно на второинстанционното заседание по бруталния случай днес в Апелативния съд в Бургас. От прокуратурата дадоха подробности за случая от 19 януари. 

Жертвата Васил имал сериозни проблеми с алкохола и тормозел семейството си постоянно. Във фаталната нощ той се напил за пореден път и предизвикал горещ скандал, след което се прибрал в стаята си и легнал да спи. Малко по-късно синът му почукал на вратата, явно ядосан, но когато не получил отговор, нахлул вътре с петкилограмов чук с дълга дръжка – инструмент, който семейството използвало, за да разбива бетон, от който да вади арматурно желязо. 

„Засега не е ясно дали Николай е нанесъл само един удар по главата на баща си. На пострадалия Васил Василев вчера е била извършена животоспасяваща операция. Отцеубийството и опитът за него е най-тежкото според закона и според Библията престъпление и въпреки смекчаващите вината обстоятелства, обвиняемият трябва да остане в ареста поне докато тече разследването“, заяви прокурор Емил Христов, цитира Флагман. 

Според адвоката на Николай – Станко Кралев, не са налице всички предпоставки за постоянен арест, но пък са налице безспорни мотиви за извършеното деяние. 

„Засега не е напълно ясно какво може да е накарало Николай да вдигне чук срещу родния си баща“, каза Станко Кралев, който поиска по-лека мярка за клиента си – домашен арест или подписка. Той представи 16 листа с подписи на съседи и близки, които са се обявили в подкрепа на 26-годишния обвиняем. Въпреки всичко съдът остави Николай в ареста.