Рома с инфарктна победа преди домакинството на ЦСКА

Джалоросите спечелиха срещу Сасуоло в мач №1000 на Специалния

Спорт
11:17 - 13 Септември 2021
962
Рома с инфарктна победа преди домакинството на ЦСКА

Рома спечели с 2:1 домакинството си на Сасуоло в мач от третия кръг на Серия А и оглави временното класиране в италианския шампионат с пълен актив от 9 точки. В добавеното време на срещата Стефан Ел Шаарауи вкара победния гол за „вълците“. Домакините поведоха с попадението на Браян Кристанте в 37-ата минута, но в началото на втората част Филип Джурич възстанови равенството.

За старши треньорa на „джаларосите“ Жозе Моуриньо мачът беше специален, защото бе номер 1000 в треньорската му кариера, стартирала през 2000 година.

Само след четири дни, в четвъртък, Рома посреща ЦСКА на „Олимпико“ в мач от груповата фаза на Лигата на конференциите.

Първата добра възможност в мача се откри пред Филип Джуричич в 23-тата минута. Той се освободи от пазача си, но ударът му премина покрай целта.

Четири минути по-късно Сасуоло порази вратата на своя опонент, но попадението не бе зачетено поради засада.

Десетина минути преди почивката Тами Ейбрахам засече центриране в наказателното поле, но покрай вратата.

В 37-ата минута все пак Рома поведе. Лоренцо Пелегрини намери Браян Кристанте в наказателното поле. Той овладя и вкара за 1:0.

Отговорът на Сасуоло дойде в 57-ата минута, когато равенството бе възстановено. Доменико Берарди изведе Джуричич, който се измъкна от защитата на римляните и вкара за 1:1.

Секунди по-късно гостите извадиха късмет, тъй като удар на Тами Ейбрахам срещна гредата. В следващите минути мачът беше двуостър като и двата отбора имаха своите шансове за гол. По-хитри обаче се оказаха играчите на Моуриньо. В 1-вата минута от добавеното време Рома стигна до крайния успех. Елдор Шомуродов комбинира с Ел Шаарауи, който с прецизен удар порази целта за крайното 2:1. В следващия кръг от Серия А Рома гостува на Верона, а Сасуоло посреща Торино.