Ромите в Раковски за купения вот: Трябва да дават повече, в магазина всичко поскъпна

Новини
15:40 - 08 Март 2023
1413
Ромите в Раковски за купения вот: Трябва да дават повече, в магазина всичко поскъпна

Вдигна ли инфлацията цената на купения вот? На този въпрос шефът на районното в Раковски гл. инсп. Пламен Арабски отговори отрицателно, но не така обаче мисли ромското население в община Раковски.  

Още при първите проверени хранителни обекти стана ясно, че има незаконна дейност и че няма фискални устройства. Нелегалните търговци се сдобиха с актове. 

Докато униформени и служители от Общината, ОДБХ и РДГ извършваха своите проверки, пътни полицаи пък засякоха няколко нарушители по улицата. Единият от тях отнесе глоба, тъй като не бе поставил обезопасителен колан.  

На въпрос на журналисти дали върви търговия с гласове, някои от местните в махалата отговориха, че никой не ги е потърсил, за да им предлага. Те са на мнение, че цената на купения глас следва на тези парламентарни избори да е по-висока предвид инфлацията и да клони към 100 лв., а не досегашните между 20 и 60 лв. "В магазина всичко е скъпо, трябва да дават повече", категорични са те.  

Аз не бих си дал гласа и 1000 лв. да ми дават", изтъкна пред "Марица" един от жителите на махалата в Стряма. 

Шефът на районното гл. инсп. Пламен Арабски посочи, че спецакцията е с цел превенция. До момента няма сигнали за купуване на гласове, но се провеждат срещи с големи фирми и с ромското население във връзка с предстоящите избори. Спецакцията на територията на населени места в общините Раковски и Брезово продължава до 19 часа тази вечер.