Ромската перла Бони прецакана със $ 100 000

Спонсор издъни турнето на фолк звездата в САЩ

Легенди
14:50 - 19 Ноември 2019
5794
Ромската перла Бони прецакана със $100 000

Финансови неуредици терзаят от няколко месеца фолк певицата Бони, която не може да си прибере хонорара от дълго плануваното си турне в САЩ. Певицата не си е получила обещаните й $ 100 000 от обиколката й из Страната на неограничените възможности през септември и октомври, научи първо Lupa.bg.

Според графика на хитовата ромка, тя трябваше да изнесе 11 концерта в Щатите и Канада в градовете с най-голяма концентрация на българи. Обикновено в Америка родните изпълнители пеят по ресторанти и пицарии. Заради хитовия си заряд обаче Бони отказала да се изявява в заведения за хранене и концертите й бяха организирани единствено в клубове, зали и хотелски комплекси.

Изявите на смуглата красавица по дати

Това предизвика сериозни разминавания със спонсорите на турнето, които обявили пред Бонка Илиева, че разходите им са се оказали тройно по-високи от очакваните и нямат възможност да й изплатят уговорения хонорар от $100 000.

Първоначално организаторите щедро капарирали няколко зали, запазили самолетните билети, но в последния момент обявили пред Бони и мениджърите й, че харчовете стават огромни и ще й се наложи да се съгласи с намаляване на хонорара наполовина.

В бранша шушукат, че Бони не си е получила дори тези пари. За момента обаче певицата се въздържа да предприеме легални действия, още повече, че по документи има да получава многократно по-ниска сума от реалната, както обикновено практикуват представителите на лекия жанр, за да не се товарят с данъци и такси.