Роналдо в депресия, телефонът му е изключен след триумфа на Меси

Световното първенство се превърна в истински кошмар за португалската звезда, която все още официално няма нов отбор

Спорт
15:45 - 21 Декември 2022
4609
Роналдо в депресия, телефонът му е изключен след триумфа на Меси

Лионел Меси и Кристиано Роналдо бяха големи съперници във футбола от 15 години насам и постоянно се спореше кой е по-добрият играч. Но изглежда въпросът вече е решен. След като Меси успя да спечели Световната купа и единствения трофей, който му липсваше, мнозина смятат, че той е най-добрият играч на всички времена.

Кристиано се опита да постигне същата цел с Португалия в Катар, но в крайна сметка изживя може би най-лошото световно първенство в кариерата си. Той започна фазата на елиминациите от пейката, което със сигурност не очакваше, а накрая напусна терена разплакан след загубата от Мароко.

Докато Меси се радва на най-големия успех в кариерата си, тази на Роналдо не върви съвсем в желаната от него посока. Освен че отпадна от Световното първенство, няколко седмици по-рано той остана и без клуб, тъй като Манчестър Юнайтед прекрати договора му.

Някои португалски медии разтръбиха, че Роналдо е изключил мобилния си телефон веднага след финала в Катар, защото е предположил, че ще бъде заринат със съобщения и провокации.

Португалското издание "Оле" съобщи, че в момента Роналдо е фокусиран само върху тренировките, тъй като иска да се подготви възможно най-добре за остатъка от сезона и се очаква скоро да реши къде ще продължи кариерата си.

Надпреварата в Катар се превърна в истинско унижение за Кристиано Роналдо. Освен че петкратният носител на "Златната топка" трябваше да изгледа от пейката отпадането на Португалия, той оглави и отбора на големите разочарования на световното първенство.

Единайсеторката, в която никой не иска да попадне, е подбрана на чисто статистически принцип от платформата Sofascore. Коефициентът на Роналдо е едва 6,46. Той се разписа само веднъж по време на турнира и не започна като титуляр в двубоите с Швейцария и Мароко.

В предни позиции му партнира Лаутаро Мартинес, въпреки че аржентинецът триумфира с титлата. Нападателят на Интер така и не успя да са разпише за 148 минути на терена. Неговият рейтинг е 6,35.