Рулца с шунка , орехи, круши и козе сирене в рукола и радичио (стъпка по стъпка)

за 4 порции, 65 мин

Кухня
11:56 - 20 Юли 2019
3605
Рулца с шунка, орехи, круши и козе сирене в рукола и радичио (стъпка по стъпка)

Продукти

50 г орехови ядки, ½ лимон, 1 круша, 100 г меко козе сирене (може да се замени с крем сирене или добре изкиснато бяло саламурено сирене), 2 с.л. кисело мляко, сол и черен пипер, 3 тънки питки за тортиля, дюнер, катми или палачинки, 120 г сушена шунка или друга (може да се замени с колбас, с пушена сьомга или друга риба), рукола и радичио – червена цикория (цикорията може да се замени със зелена салата).

Приготвяне

1

Орехите се нарязват едро, запичат се на сух тиган и се оставят да изстинат.

2

Изцежда се 1-2 ч.л. лимонов сок. Крушата се разполовява и се изчиства семето.

3

Крушата се нарязва на фини пръчици и се разбърква с лимоновия сок.

4

Козето сирене се разбърква до гладкост с киселото мляко, сол и черен пипер.

5

Тънките питки се загряват леко във фурната или на тиган. Слагат се върху прозрачно фолио и се намазват тънко със сиренето.

6

Подреждат се върху сиренето филийките шунка.

7

Разстилат се равномерно орехите и крушите.

8

Завиват се стегнати рулца, като се опаковат в прозрачното фолио. Слагат се в хладилника за около 20 мин.

9

Маха се фолиото и рулата се нарязват напречно на парчета. Гарнира се с рукола и радичио, като може да се овкуси със салатен дресинг – зехтин или олио, оцет или лимонов сок, сол, подправки.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.