Рулца с шунка , орехи, круши и козе сирене в рукола и радичио (стъпка по стъпка)
за 4 порции, 65 мин
Продукти
50 г орехови ядки, ½ лимон, 1 круша, 100 г меко козе сирене (може да се замени с крем сирене или добре изкиснато бяло саламурено сирене), 2 с.л. кисело мляко, сол и черен пипер, 3 тънки питки за тортиля, дюнер, катми или палачинки, 120 г сушена шунка или друга (може да се замени с колбас, с пушена сьомга или друга риба), рукола и радичио – червена цикория (цикорията може да се замени със зелена салата).
Приготвяне
1
Орехите се нарязват едро, запичат се на сух тиган и се оставят да изстинат.
2
Изцежда се 1-2 ч.л. лимонов сок. Крушата се разполовява и се изчиства семето.
3
Крушата се нарязва на фини пръчици и се разбърква с лимоновия сок.
4
Козето сирене се разбърква до гладкост с киселото мляко, сол и черен пипер.
5
Тънките питки се загряват леко във фурната или на тиган. Слагат се върху прозрачно фолио и се намазват тънко със сиренето.
6
Подреждат се върху сиренето филийките шунка.
7
Разстилат се равномерно орехите и крушите.
8
Завиват се стегнати рулца, като се опаковат в прозрачното фолио. Слагат се в хладилника за около 20 мин.
9
Маха се фолиото и рулата се нарязват напречно на парчета. Гарнира се с рукола и радичио, като може да се овкуси със салатен дресинг – зехтин или олио, оцет или лимонов сок, сол, подправки.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.