Румъния: Идеално ще е 8-10 седмици да сме по домовете си

От вчера в страната са потвърдени 277 случая на заразяване с коронавирус

Свят
13:20 - 20 Март 2020
2822
Румъния: Идеално ще е 8-10 седмици да сме по домовете си

Държавният секретар в румънското министерство на здравеопазването Хорациу Молдован заяви за телевизия Антена 3, че "би било идеално, ако румънците останат по домовете си 8-10 седмици", за да се овладее разпространението на коронавируса. Той обаче уточни, че е трудно тази препоръка да се приложи на практика.

"Това е идеалната ситуация и трябва да се разбира като такава. Много е трудно да се приложи на практика, но препоръките започнаха с 6 седмици, да останат поне 6 седмици, но най-добре е да са 8 или 10 седмици. Разбира се, принципът за спиране на разпространението на този вирус е да се опитаме да прекратим комуникацията, чрез която се разпространява", обясни държавният секретар.

Той изтъкна, че "всички, които могат да си останат вкъщи, е абсолютно препоръчително да останат вкъщи". По думите му цялата икономическа и социална дейност трябва да се организира внимателно, така че да се намали максимално рискът от заразяване, предава БТА.

Според последни данни от вчера в Румъния са потвърдени 277 случая на заразяване с коронавирус, а 25 души са обявени за излекувани.