Румен Гечев: Бюджетът е по-важен от консултациите при президента

Който и да получи третия мандат, той е длъжен да се опита да направи правителство, заяви депутатът от БСП

Новини
20:26 - 27 Юни 2022
2570
Румен Гечев: Бюджетът е по-важен от консултациите при президента

"Бюджетът на държавата е наистина по-важен от консултациите при президента. Това е позицията ми от гледна точка на икономист", заяви депутатът от БСП и заместник-председател на бюджетната комисия Румен Гечев на въпрос защо социалистите днес не се появиха на "Дондуков" 2 за среща с държавния глава.

"Днешният и утрешният ден са изключително важни, бюджетите са приоритет за българската нация", допълни той.

По отношение на пенсиите Гечев обясни, че включването на 60-те лева към минималната пенсия е "стъпка в правилната посока" и увери, че от 1-ви октомври т. г. ще има актуализация на пенсиите, както е било заложено в коалиционното споразумение.

Според депутата вариантът за формиране на ново правителство в рамките на сегашния парламент е по-разумният избор, отколкото нови избори. В тази връзка Румен Гечев напомни, че Народното събрание трябва да приеме 22 закона, за да може страната ни да получи пари по Плана за възстановяване и устойчивост.

Който и да получи третия мандат, той е длъжен да се опита да направи правителство. Но според мен лично изборът ще бъде между БСП, ИТН и "Демократична България", прогнозира Гечев пред БНТ.