Румен Гечев: ПП обслужва ГЕРБ и ДПС

От БСП не искат да участват в паралелна държава, каза червеният депутат

Новини
11:10 - 15 Юли 2023
2396
Румен Гечев: ПП обслужва ГЕРБ и ДПС

"Продължаваме промяната" изпълнява обслужващи функции на ГЕРБ и ДПС и това ще бъде наказано от избирателите. Това заяви по БНТ депутатът от "БСП за България" Румен Гечев. Той даде за пример гласуването на ръководствата на парламентарните комисии.

"Ние взехме решение да не участваме в този цирк, да заявим ясно своята позиция и да излезем от парламента. И за наша радост, нашата позиция беше последвана от ИТН и партия "Възраждане". Така опозицията излезе и не присъства в този кадрови цирк, който бе разигран от новата политическа сглобка ГЕРБ, ПП и ДПС", изтъкна той.

Според Гечев новата политическа сглобка е ГЕРБ, ПП и ДПС.

"Тази сглобка е подигравка с българските избиратели, тъй като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ги излъгаха. Месеци наред слушахме остра, дори не-европейска, критика от едната и от другата страна, а изведнъж "плеснаха с ръце и се прегърнаха". Какво ли ги накара да направят такава драматична промяна и да заплюят в лицето избирателите си? Очевидно тук става въпрос за власт и интереси", посочи той.

БСП не иска да участва в такава "паралелна държава", тъй като освен че двете партии се съюзиха, в управлението е и ДПС, заяви той и уточни, че когато една партия подкрепя бюджета и кадровата политика на управляващите, и когато една партия, която твърди, че е в опозиция, а е на много ключови места и в парламента, и в регулаторните органи, то тя няма как да бъде опозиция.

"По отношение икономиката на България, има две ключови комисии, които са свързани с финансовите потоци и с контрола и управлението на правителството. Това са комисиите по икономическа политика и бюджетната комисия. И двете комисии са дадени на "опозицията" ДПС", каза Гечев.