Румен Христов: Трябва да имаме проевропейско правителство

Актуални новини
16:22 - 17 Юни 2024
1402
Румен Христов: Трябва да имаме проевропейско правителство

Новото правителство на България трябва да бъде проевропейски насочено, с четири годишен манда на управление, смята лидерът на СДС Румен Христов.


 „Трябва да понесем отговорността и да състави правителство“, убеден е народният представител от ГЕРБ – СДС от Монтана Румен Христов. Малко е напрегнато времето и до сряда трябва да се направят срещите с другите политически сили в парламента, но такова е решението на президента, което аз няма да коментирам, допълни лидерът на СДС."Точно проевропейските формации трябва да намерят сили и да съставят правителство. Добре е да бъде с четиригодишен мандат, това да му е хоризонтът, защото по друг начин те гледат от Европа, когато имаш редовно правителство с дълъг хоризонт".


170 народни представители са проевропейски насочени – това са ГЕРБ – СДС, ДПС, „ПП-ДБ“ и ИТН. Останалите 70 в парламента Румен Христов определи като „проруски“.


"Но ако продължаваме с експериментите и дадем възможност да влизат нови екстравагантни субекти, ориентацията на България може да бъде поставена под съмнение".


Румен Христов отчете, че ГЕРБ – СДС в област Монтана има шести резултат в страната на изборите за национален парламент, което е безспорен успех.