Румен Петков: ЕК потвърди липсата на доверие в българското правителство

Политика
08:53 - 23 Май 2020
2016
Румен Петков: ЕК потвърди липсата на доверие в българското правителство

ЕК потвърждава липсата на каквото и да е доверие в българското правителство. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на политическа партия АБВ Румен Петков.

АБВ излезе с позиция по отношение на оставащия механизъм за сътрудничество и проверка, който определи като нов удар по българското правителство. По думите му българското правителство е станало жертва на собствената си некомпетентност и самохвалство.

„ЕК на Урсула фон дер Лайен много ясно казва, че по силата именно на механизма ще продължи да наблюдава България“, обясни той.

 Според Румен Петков премиерът и министърът на външните работи искат да убедят обществото, че не са го излъгали.

„Това е вторият много тежък удар върху българското правителство, след като февруари месец нашето правителство беше изолирано от международната разузнавателна общност. Това е много тежък удар по правителството, не по разузнавателната ни общност, защото към разузнаването няма въпроси, въпросите са към правителството. Притесненията са за продажбата на българско гражданство на чужди граждани, притеснени са от това, че изтекоха данните от регистъра, че българското правителство не е в състояние да гарантира сигурността на информацията, с която разполага“, допълни Румен Петков.