Румен Петков "прие" със задоволство оставката на шефа на софийския затвор

Лидерът на АБВ се постара Десислав Трайков да бъде уволнен заради ареста на Куйович

Политика
16:13 - 30 Август 2019
3271
Румен Петков "прие" със задоволство оставката на шефа на софийския затвор

Изразявам удовлетворение от отстраняването на директора на Софийския затвор – единствено от АБВ настояхме това да се случи. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по повод уволнението на директора на Централния Софийски затвор Десислав Трайков, съобщиха от пресцентъра на партията.

В свое телевизионно участие Румен Петков поиска премиерът Бойко Борисов да уволни началника на Централния софийски затвор. Петков отправи това искане до министър-председателя във връзка арестуването на наркобоса Будимир Куйович на магистрала "Тракия".

Куйович бе арестуван в понеделник, докато кара кола на "Тракия" с фалшива книжка. Черногорецът представил португалско свидетелство за правоуправление, за което катаджиите смятат, че е 100% менте. Куйович е бил задъран за 24 часа, докато се установи как се е сдобил с португалската книжка.

Наркобосът е в ареста от 2007 г., а след това е лежал в затвора в София без прекъсване. Книжката пък е издадена през 2009 г., което говори, че тя със сигурност е фалшива, тъй като не е имало момент, в който Будимир да кара курсове, да положи изпит или пък изобщо да е напускал България.