Румен Радев поднася венец пред Мемориала на мъчениците

Българският президент ще почете ливанските герои, след това ще посети и Катар

Свят
09:36 - 10 Април 2019 (обновена)
1552
Румен Радев поднася венец пред Мемориала на мъчениците

Президентът Румен Радев ще поднесе днес в Бейрут венец пред Мемориала на мъчениците, където ливанската общественост почита своите герои от борбите за независимост.

Днес завършва официалното двудневно посещение на българския държавен глава в Ливанската република, където той беше по покана на своя колега Мишел Аун. По време на посещението Румен Радев и Мишел Аун проведоха среща "на четири очи", имаше и пленарни разговори между водените от тях делегации. Те информираха, че са обсъдили и възможността за откриване на директна въздушна линия между България и Ливан. В Бейрут българският държавен глава Румен Радев откри ливанско-български бизнес форум.

В програмата му бяха и срещи с премиера на Ливан Саад Харири и с председателя на ливанския парламент Набих Бери. В рамките на посещението си президентът се срещна и с българи, които живеят в Ливан, и с ливански граждани, които са учили у нас.

Днес Румен Радев заминава на официално посещение в Катар по покана на емира на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, което ще продължи до 12 април.