Румен Радев: Стефан Данаилов беше рицар на нашето съвремие

Дано всички, които се докоснахме до силния човек, да сме успели да почерпим поне частица от неговата вяра, сподели президентът

Новини
11:46 - 27 Ноември 2019
3783
Румен Радев: Стефан Данаилов беше рицар на нашето съвремие

Президентът Румен Радев изрази скръбта си към актьора Стефан Данаилов, който почина във Военномедицинска академия тази нощ. "Едва ли можем да си представим българското кино и театър без неговия талант и обаяние. Беше изпълнен с усещане за дълг към околните и не остана безразличен към ежедневието на българите", написа държавният глава в профила си във Фейсбук.

"Разделихме се със Стефан Данаилов - един от най-обичаните актьори на нашето съвремие. До последния си час Стефан Данаилов се вълнуваше от проблемите на България и вярваше, че има какво да даде, за да бъдат по-добри дните на нашия народ. Имах привилегията именно той да застане начело на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата ми за държавен глава, в който той вложи целия си авторитет и енергия. Стефан беше и си остава наш учител по непресторено рицарство. Нашата морална скала, която не отстъпи нито веднъж от достойнството, и на всеки успя да покаже колко силна е светлината на обичта.

Дълбок поклон!", написа президентът.

„Сила, енергия, жажда за живот и справедливост, смелост, непримиримост. Дано сме се научили да не се предаваме, да не се страхуваме да казваме със силен глас истините, в които вярваме“, заявява вицепрезидентът Илияна Йотова и посочва, че поколенията българи, имали честта да живеят в едно време с великия Ламбо, са щастливци. Вицепрезидентът припомня думите на актьора „Забранил съм на всички да ме жалят“ и подчертава, че той с ведрото чувство за хумор и непоправим оптимизъм винаги е преминавал изпитанията на съдбата.