Румен Радев: Япония чества Трети март покрай киселото мляко

Политика
15:56 - 21 Октомври 2019
2710
Румен Радев: Япония чества Трети март покрай киселото мляко

Президентът Румен Радев продължава да публикува свои коментари по актуални политически събития на стената си във фейсбук. Последната е на тема сътрудничеството между България и Япония. Държавният глава обясни, че Страната на изгряващото слънце чества нашия национален празник Трети март покрай любовта си към киселото мляко. Ето пълния текст на публикацията на ген. Румен Радев:

Дългогодишното успешно партньорство на България с корпорация „Мейджи“ укрепва доверието и е пример за японските инвеститори, които искат да реализират свои проекти у нас. От 45 години компанията произвежда и продава в Япония под марката “Българско кисело мляко Мейджи” по лиценз и с подкрепата на страната ни.

Истинската стойност на това партньорство обаче е в развитието на духовните и културни връзки между България и Япония. С подкрепата на „Мейджи“ в Токио през изминалите години е организирана изложба на старобългарски ръкописи, проведени са 7 турнета на Софийската опера и турне на Софийски солисти, подкрепят се български спортисти.

Спонсорират се специализирани публикации в японския печат по случай Националния празник на страната ни - Трети март, както и редица документални филми посветени на българската природа, култура, възможности за туризъм, обучение на български студенти по японски език и здравословен начин на живот.