Румен Радев зове: Гласувайте, промените са необратими

Личности
11:10 - 11 Юли 2021 (обновена)
3292
Румен Радев зове: Гласувайте, промените са необратими

Най-важното е да гласуваме масово, това е начинът да преодолеем преиначаването на нещата и да си дадем бъдеще. Ако искаме легитимно правителство, трябва да гласуваме.

Това обяви президентът Румен Радев, след като даде своя глас за едно ново бъдеще на България.

Гласувах за държава, която работи в интерес на обществото. Силно се надявам, че партиите извлякоха своя урок и ще подходят много по-отговорно. Най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват. Това не е само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас. Ако искаме да имаме стабилно правителство, ние трябва да го направим такова. 

С висока активност ще преборим уродливото явление купен и корпоративен вот. Очаквам започнатите промени към по-добро да са необратими, напомни държавният глава.

Очакваме от ръководството на Северна Македония сами да вдигнат блокадата, тя не е наша. Чакаме го от 2017-а година, да се променят публичните медии с техния език на омразата, коментира президентът болезнената тема с отношенията между България и Северна Македония.

„Както виждам няма проблем с машините. Няма опашки. Гласува се бързо, лесно и удобно. Поздравявам всички за организацията, за превенцията и профилактиката да се справим най-сетне с уродливото лице на българската демокрация - купеният вот. Излезте и гласувайте. При висока избирателна активност ще имаме легитимен парламент. Надявам се той да роди легитимно правителство”, подчерта Румен Радев.