Руши Сунак обеща: Ще подкрепяме Украйна

Украйна
21:42 - 03 Януари 2023
2203
Руши Сунак обеща: Ще подкрепяме Украйна

Британският премиер Риши Сунак и украинският президент Володимир Зеленски са обсъдили днес по телефона последните руски нападения с дронове в Украйна.

Говорител на Даунинг стрийт информира, че Риши Сунак е казал на Володимир Зеленски, че мислите на британците са с украинсикя народ, който продължава да живее под такъв невероятен обстрел, визирайки последното руско нападение с дронове.

"Британският премиер каза, че Украйна може да разчита на продължаващата подкрепа на Лондон в дългосрочен план, което е било демонстрирано с неотдавнашната доставка на повече от 1 000 противовъздушни ракети“, допълни говорителят.

Той цитира думите на Риши Сунак, че "подължава работата по доставката на още оборудване през следващите седмици и месеци, за да се осигури украинската победа на бойното поле".

Сунак и Зеленски са обсъдили също проведената миналата седмица среща на върха на Съвместните експедиционни сили в Латвия.

Двамата лидери са се договорили да продължат да поддържат близък контакт. Някои британски медии разпространиха копие от публикация на Зеленски в Туитър за проведения разговор.