Русия изпратила към Киев 40 дрона тази нощ

Повече от 7 часа продължи въздушна тревога над столицата и региона

Украйна
11:00 - 31 Юли 2024
646
Русия изпратила към Киев 40 дрона тази нощ

През тази нощта руските военни са атакували цели в украинската столица Киев и в други части на страната с десетки бойни дронове.

Украинските власти определиха атаката като една от най-силните до този момент.

Във всеки случай по оценката на ръководителя на военната администрация на Киевска област Сергей Попко това е най-силната атака от началото на годината. Атаките към Киев само този месец са седем.

"Над 40 вражески безпилотни самолета бяха свалени на две вълни над района на Киев и в покрайнините на столицата", съобщи киевската военна администрация. Нито един дрон не е достигнал целта си. Не се съобщава за жертви и нанесени сериозни щети.

Повече от 7 часа продължи въздушна тревога над столицата и региона.

За нападения на руски дронове се съобщава и от други региони. Шест дрона са свалени над югоизточната област Днепропетровск, още четири над Николаевска област в южната част на страната. Все още не е наличен общ преглед на операциите на украинската противовъздушна отбрана през нощта.

Тази сутрин въоръжените сили на Украйна докладваха за свалени 89 ударни безпилотни летателни апарата. Това, според доклада, е целият брой от изпратени от руската армия дронове. Освен това е свалена и една ракета тип Х-59, с която е атакувана Николаевска област.

ВСУ потвърждават направената оценка от Сергей Попко - с такова количество дронове Русия е атакувала за последно Киев в новогодишната нощ на 1 януари 2024 г.