Руски дронове удариха енергийни обекти в Украйна

Украйна
11:54 - 26 Юли 2024
1208
Руски дронове удариха енергийни обекти в Украйна

Енергийни обекти на Украйна са ударени от руски дронове и тази нощ.

Компанията "Укренерго" съобщава, че под удари са били обекти в Черниговска и Житомирска област. Потвърждава се и за спиране на електроснабдяването на битови и промишлени потребители в Житомирска област, където явно пораженията са по-големи.

В късната сутрин снабдяването на повечето от потребителите е възстановено, но екипите продължават работата си по преодоляване на щетите от руските удари.

В Черниговска област дрон е попаднал освен енергиен обект и в общежитие, като е пострадал един човек, съобщи областната военна администрация.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че тази нощ Русия е атакувала Украйна с 22 ударни безпилотни летателни апарати тип Shahed, както и с балистична ракета "Искандер-М". Целите на руската армия са били в Херсонска, Сумска, Житомирска и Черниговска област. Прехванати и свалени са били 20 от 22-те дрона. Нищо не се посочва за целта, нито за движението на искандера.

ПВО отбраната работше и съответно въздушна тревога бе обявена и в Киевска област. Тревога в Киевски област в последните месеци има няколко пъти седмично.