Русия изстреля ракети "Кинжал" срещу Киев

Украйна
11:16 - 07 Октомври 2024
1296
Русия изстреля ракети "Кинжал" срещу Киев

Отломки от ракети паднаха в три района на украинската столица по време на час пик тази сутрин, след като противовъздушната отбрана се включи и отблъсна руска атака, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на градските власти.

Няма данни за големи щети или за жертви от атаката, при която Русия изстреля хиперзвукови ракети "Кинжал" по Киев, посочи ръководителят на градската военна администрация Сергий Попко.

Отломки са повредили покрива на многоетажна жилищна сграда в квартал "Соломянский" в западната част на града, а един фрагмент е паднал на територията на училище.

Отломки от ракети са паднали и на открита площ в Шевченковския район в центъра на Киев и са повредили покрива на кола в Холосиевския район в южната част на града.

Русия нанася ракетни удари с голям обсег на Украйна през цялата война, която започна през февруари 2022 г. Атаките с дронове станаха редовни - почти всяка нощ.

Киевските власти съобщиха, че Русия е извършила атака с дрон през нощта в района около столицата. При нападението са използвани около 15 дрона.