Русия нанесе удари в Харсковска и Запорожка области

Украйна
17:05 - 25 Август 2022
3429
Русия нанесе удари в Харсковска и Запорожка области

В четвъртък следобед руската армия нанесе удари в Харковска и Запорожка области, съобщиха местните власти, цитирани от Руската служба на Би Би Си.

Както пише в "Телеграм" губернаторът на Харковска област Олег Синегубов, по време на обстрела на село Лебяжие в Чугуевския район снаряд е ударил жилищна сграда. 62-годишен мъж е загинал, съпругата му е ранена и е откарана в болница.

По-рано Синегубов каза, че полицейският час в региона е удължен от 22:00 до 6:00 часа сутринта до второ нареждане". По това време е забранено хората да се намират на обществени места, да се движат по улиците пеша или с транспорт.

Град Орехов в Запорожка област и населените места около него също са били подложени на масиран артилерийски обстрел, каза Александър Старух, ръководител на областната администрация на Запорожие.

"Окупаторът използва артилерия, атакува няколко часа подред - пише той в "Телеграм" - Загина 17-годишно момче. Почина на път за болницата."

Освен това, според Старуха, друга 66-годишна жена от село Преображенка е тежко ранена.

Припомняме, че при ракетен удар по влак на гарата в село Чаплино, Днепропетровска област, загинаха 25 души, а над 50 бяха ранени. Русия призна,че е нанесла удара, но заяви, че целта е била военен влак с боеприпаси и той е бил поразен.