Русия праща делегация в Беларус за преговори с Украйна

Администратори на Путин, военният и външните министри са в групата

Топ
09:59 - 27 Февруари 2022
4223
Русия праща делегация в Беларус за преговори с Украйна

Руска делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Информационната идва от агенция Интерфакс.

Според нея делегацията включва представители на руските министерства на външните работи и на отбраната, а също така и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Руската делегация е готова за преговори в беларуския град Гомел и очаква пристигането на украински представители, каза Песков.

От беларуското външно министерство отбелязаха, че са подготвили за срещата всичко необходимо и в момента се занимават с решаването на протоколните въпроси.  

При това украинският президент Володимир Зеленски заяви, че преговорна площадка може да са градовете Варшава, Будапеща или Истанбул, но не и Минск.  

Информацията за преговори между руска и украинска делегация е изненадваща, след като вчера Киев заяви, че не отказва да преговаря с Русия за прекратяване на огъня, но подчерта, че не е готова да приеме и ултиматуми или неприемливи условия. Това заяви Михайло Подоляк, съветник на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.