Русия съобщи, че е свалила 5 украински дрона през нощта

Украйна
12:19 - 16 Февруари 2024
1502
Русия съобщи, че е свалила 5 украински дрона през нощта

Русия съобщи за пет украински безпилотни нападения в пограничния район и над Черно море през изминалата нощ, предаде БТА по информация на ДПА.

Според ТАСС руското Министерство на отбраната е обявило, че един дрон е бил свален от руската противовъздушна отбрана (ПВО) в югозападната руска Белгодородска област близо до границата с Украйна, а останалите четири - над Черно море.

Засега няма данни за жертви и разрушения.

Не е възможно да се провери и дали всички дронове са били свалени. При украински безпилотни нападения Русия, която води война срещу съседката си вече почти две години, често обявява само успехите на своята ПВО.

Като част от отбранителните си действия срещу руската инвазия Украйна също подложи на обстрел с ракети и дронове територията на Русия - както пограничните ѝ райони, така и вътрешността на страната. Но броят на жертвите и разрушенията е несъразмерен с тези, причинени от руските нападения срещу Украйна.

Според руските власти няколко души са загинали вчера при обстрел на руския град Белгород. По последни данни седем души са загинали, а 18 са ранени. Съобщено беше, че една от жертвите е дете.