Русия ще отговори адекватно на Лондон за доставка на Украйна на далекобойни ракети

Новини
18:12 - 11 Май 2023
2766
Русия ще отговори адекватно на Лондон за доставка на Украйна на далекобойни ракети

Русия ще отговори адекватно на решението на Великобритания да достави на Украйна далекобойни ракети. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Дмитрий Песков заяви, че се отнася много негативно към действията на британските власти и добави:

"Ще се наложи да отговорят адекватно нашите военни, които, естествено, ще приемат на този фон съответните решения от военна гледна точка".

Междувременно основателят на частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин и руското министерство на отбраната излязоха с различни версии за ситуацията на бойното поле в района на Бахмут. Пригожин заяви, че украинската армия е започнала да контраатакува по фланговете и изрази съжаление, че действията на противника са “частично успешни”. От военното ведомство пък обявиха, че подразделения на въздушно-десантните войски подкрепят настъплението на наемниците от “Вагнер” към западната част на града. 

Според Пригожин президентът на Украйна Зеленски цели да заблуди руската страна, като твърди че украинската контраофанзива  се отлага.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна определи като “незаконно и нелегитимно” решението на американския министър на правосъдието Мерик Герланд да предаде на Украйна 5 милиона и 400 хиляди долара от замразените активи на руския олигарх Константин Малофеев.