Руски астролог: Побеждаваме вируса през май (ВИДЕО)

Ирина Гал говори пред вестник „Борба” за това какво ни чака през Годината на Металния плъх

Личности
16:21 - 26 Март 2020
12932
Руски астролог: Побеждаваме вируса през май (ВИДЕО)

Руският астролог Ирина Гал анализира от гледна точка на китайската метафизика – системата Ба-цзъ, „проблема, за който сега всички говорят – коронавируса“. Ирина Гал предостави на вестник „Борба“ правото пръв да запознае читателите си с нейните виждания за развоя на пандемията.

Ирина Гал е дипломиран лекар. Преди повече от 25 години започва сериозно да се занимава с астрология, като е усъвършенствала знанията си в две астрологически академии. Една година е изучавала ведическа астрология в Индия, при знаменития астролог Уни Кришнана Паникара.

Когато настанат тежки времена, е по-лесно да ги преживееш, ако имаш някакъв ориентир кога всичко това ще приключи и нещата ще се подобрят. Така че с помощта на китайската метафизическа система Ба-цзъ аз направих анализ кога в настоящата ситуация ще се почувства подобрение и ще започнем да гледаме по-позитивно на нещата.

Тази година, както е известно на всички, дори и на тези, които не се интересуват много от подобни хороскопи, е Годината на Металния плъх.

Металът в китайската традиционна медицина се свързва с дихателната система и по-специално с белите дробове. Металът генерира вода, а водата е стихията на Плъха. Плъхът е водата Ян – най-силната вода (всяко животно в китайската метафизика има своята стихия в проявление Ин или Ян). Така че металът поражда вода – това е постулат. А от своя страна водата отнема силите на метала – отслабва го, така че в Годината на Плъха стихията е по-слаба. От гледна точка на човешкото здраве това означава, че отслабва дихателната система, в частност дробовете.

Когато металът се среща с вода, всички знаят какво се случва – металът ръждясва, което лежи в основата на ситуацията, в която се намираме. Може да се каже, че коронавирусът, поразяващ дихателната система, е проявление на ръждясващия метал.

Да подобри този процес може огънят и пример за това пак ни дава животът. С помощта на огъня металът се закалява, с негова помощ от метал се правят оръжия, но и ювелирни украшения, т. е. чрез огъня металът става полезен и красив. Но, за съжаление, в стихиите на годината огънят липсва.

И все пак тази спасителна стихия ще се появи и това ще стане през месеца на Змията, защото Змията е Ин-огън. Месецът на Змията започва на 4-5 май, което значи, че от това време може да се очакват изменения.

Така че от гледна точка на китайската метафизика – ще има повече огън и повече оптимизъм и усещане за радост. Именно в началото на май ще се появи в човешките умове и сърца трайното усещане, че положението ще се измени към по-добро.

След месеца на Змията идва месецът на Коня, а той носи още по-силен Ян-огън. Така че ситуацията трябва прогресивно да се подобрява. Но аз смея да се надявам, че още през април вече ще има известно стабилизиране. По-малко паника, защото това ще бъде месецът на Дракона, а Драконът е земен Ян. В системата на раждането на елементите земята подхранва метала – той взема сили от нея. Така земята придава сила и по-ефективно ще се лекува коронавирусът – ще има по-малко тежки случаи и по-висок процент на излекувалите се. Но повече позитивизъм и надежда все пак ще се появи в началото на май.

Откъде идват всички тези изводи?

От една страна те са взети от живота – защото огънят закалява метала, а от водата металът ръждясва. Всички тези алегории са дошли от многовековни, даже хилядовековни наблюдения. Затова аз предполагам, че ситуацията ще се пододбрява от месец май, но даже още през април ще нараства увереността, че всички ние успешно ще се справим с това изпитание.

Видеото на Ирина Гал можете да проследите тук: