Руски фенове: Да играем срещу Левски с цветовете на Турция!

Сините създадоха проблеми на България заради решението си да излязат с екипи, подкрепящи Украйна

Новини
13:15 - 17 Януари 2023
5524
Руски фенове: Да играем срещу Левски с цветовете на Турция!

Руските футболни фенове полудяха, когато разбраха, че Левски обмисля да играе в екипи с цветовете на Украйна в контролите с техните тимове, които им предстоят.

Както е известно, предвидената проверка с Краснодар пропадна по инициатива на руския клуб, но тези с Урал (Екатеринбург) и Спартак (Москва) не са отменени, въпреки че нещата отиват на отмяна.

Под статията за намеренията на "сините", публикувана в сайта Чемпионат.ру, заваляха куп критики, обиди и дори заплахи към България, Левски и българските фенове.

Масово руските запалянковци напомнят, че сме били освободени от турско робство, благодарение на Русия.

"Нека нашите отбори играят в цветовете на турското знаме с "братушките". Трябва да им се напомни, че историята често се повтаря", пише потребител с юзърнейм "iron 13".

"А руските клубове да играят с екипи на еничари с ятагани, за да възтържествува справедливостта. И нито един български футболист да не напусне терена", пише друг фен.

"Нека играят с турски клубове. Може би тогава феновете ще се зарадват", гласи трети коментар.

Други напомнят, че във всички конфликти българите сме били срещу Русия, а те са ни спасили и са ни дали независимост.

"Александър Втори е актуален и днес. Александър Втори освободи предците на ето тези недоразумения", пише друг ползвател на сайта, а един руснак посочва:

"Българите са бедни роднини, които нямат нищо свое и винаги са длъжници. За определена цена ще направят каквото поискате. Това не е държава, това е стока!".

"Бели екипи и надпис: "Не на войната!" ще отчетат силна позиция без да провокират руснаците. Но някои вредни за клуба фракции не могат да погледнат по-далеч", пише в коментар Георги Загоров.

"Предупредих, че ще имаме проблеми, като искаме да играем с екипи на Украйна, но някои мульовци, пишещи се за фенове на Левсли, ме нападаха", споделя Иван Димов.

"Каквото почукало, такова се обадило. Сега да го обясни оня очилатият смотаняк от Тръста и неговите приятели наркомани, както и Томето лайното, защо така се получи", пише Николай Минков.

Много се изписа в последните 10-ина дни за приятелските срещи на българския Левски. Началото на коментарите бе дадено, когато стана ясно, че "сините" плануват да се изправят в контроли срещу три руски тима (вече са два, след като Краснодар се отказа от това да играе с българския отбор).

Темата не бе приета добре от привържениците на Левски, като дори европейските издания насочиха поглед към протестите им. В Русия не се приеха особено положително.

Какво обаче пишат украинските медии за тези приятелски мачове на "сините"?

Тази информация е предадена, но няма осезаем укор и по-крайни изказвания. В никакъв случай не се пише и по положителен начин за това решение, но се набляга върху друго - реакцията на феновете.

Всички издания посочват, че "сините" запалянковци не са доволни от решението. Освен това се допълва, че и това е една от основните причини за идеята Левски да играе в тези мачове с екип в подкрепа на Украйна (съчетавайки цветовете си жълто и синьо по този начин - както е известно, флагът на Украйна е съставен от тези цветове).