Руски ракети удариха Николаев

Топ
09:35 - 13 Октомври 2022
2556
Руски ракети удариха Николаев

Руски ракети бомбардираха днес украинския град Николаев, съобщиха представители на местните власти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Това бе съобщено малко след като резолюция на Общото събрание на ООН определи като незаконно анексирането на украинска територия от Москва, а съюзниците на Украйна й обещаха допълнителна военна помощ.

"Засегната е пететажна жилищна сграда, горните два етажа са напълно разрушени, останалите - под развалините. На място работят спасители", съобщи кметът на Николаев Александър Сенкевич в публикация в социалните медии и допълни, че южният град е бил подложен на "масиран ракетен обстрел".

Градът - корабостроителен център и пристанище на река Южен Буг близо до Черно море - беше подложен на тежък руски обстрел през цялата война, отбелязва Ройтерс.

Русия нанесе рано днес и удари по населено място в района на украинската столица Киев, използвайки експлозивни дронове, съобщи в Телеграм администрацията на региона. Засега няма подробности за жертвите. Губернаторът на Киевска област Олексий Кулеба каза, че по предварителни данни ударите са нанесени с ирански "дронове камикадзе".

Жизненоважни инфраструктурни обекти са били засегнати от дроновете, съобщи Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската канцелария на Зеленски.

Ройтерс посочва, че за момента не може да провери информацията чрез независими източници.