Руски войник: Трупове плуват по Днепър

Всички мостове в района на Херсон са повредени от украински обстрел

Украйна
20:02 - 07 Септември 2022
7076
Руски войник: Трупове плуват по Днепър

Украинското разузнаване разпространи прихванат запис от разговор между руски военнослужещ от Херсонска област със съпругата му, съобщи "Новини.бг". В разговора той споделя за загубите, които Русия е понесла в контранастъплението на Киев за отвоюването на южната област Херсон.

Публикувания в Туитър разговор на войника със съпругата му.

"Тук вече имаме ранени. Разгониха ни фамилията'', казва войникът в записа. След което споменава за американските реактивни системи за залпов огън HIMARS, които според много сериозни издания и военни анализатори са обърнали развоя на войната в полза на Украйна. 

"Един от изтребителите ни излетя, но повече не се върна. Сигурно са го свалили - казва руският военен. - Бяхме ударени два пъти, след като проследиха телефонния ми сигнал. Докато 12 превозни средства се преместваха с понтонен преход, всички бяха ударени доста мощно. Река Днепър в момента е пълна с трупове."

Войникът допълва, че всички мостове в района на Херсон са повредени от украински обстрел. "Тук е пълна бъркотия - обяснява войникът. - Момчетата могат да се придвижват само с фериботи."