Руските туристи предпочитат Турция и Гърция пред България и през лято 2021

ОАЕ, Малдивите, Куба, Танзания са останалите популярни дестинации за братушките 

Общество
15:08 - 02 Март 2021
2651
Руските туристи предпочитат Турция и Гърция пред България и през лято 2021

По думите на вице-президента на Асоциацията на туроператорите в Русия Дмитрий Горин лидер за предстоящия летен сезон за руските туристи е безспорно Турция, а след това са плажовете на емирствата в Персийския залив и на Малдивите, предава РТ

По думите на Горин, пред руските туристи е открито въздушното пространство на повече от 20 страни. Според него пандемията е показала, че е по-безопасно да се разчита на туроператорите и агентите, които предлагат застраховка  при Ковид и възможност за възстановяване на депозираните предварително суми.

Традиционно България разчита на руските туристи, но миналата година заради епидемията от Ковид-19 руските туроператори отмениха резервациите си за почивка у нас още в началото на сезона. Те бяха чакани на българското Черноморие с надежда през целия сезон, но вместо тях пристигнаха 190 туристи от Беларус чак на 1 септември.

В разговорите си с руския посланик у нас Анатолий Макаров през декември 2020г вицепремиерът и министър на туризма Мариана Николова изрази надежда скоро да бъдат разрешени пътуванията между двете страни. За целта България продължи и през 2021г. компенсаторната схема, при която субсидираните от държавата туроператори да поемат по 35 евро от разхода за пътуването на всеки турист - чужденец.