Руско-украинските обстрели взеха нови жертви: Сред убитите е бременна жена , ранени са и деца

Голямо съоръжение за съхранение на гориво в Южна Русия гори след атака с дронове

Актуални новини
21:26 - 19 Август 2024
1586
Руско-украинските обстрели взеха нови жертви: Сред убитите е бременна жена, ранени са и деца

Четирима граждани са убити при руска атака срещу Торецк и Заричне в източната Донецка област, предаде Укринформ като се позова на съобщение на прокуратурата.

По предварителни данни руските сили са обстрелвали Торецк с артилерия, при което една жена е била убита в двора на дома си. В Заричне снаряд е ударил жилищен район, където са загинали трима души, добавя БТА.

При украински обстрел в Донецка област е била убита бременна жена, а 10 души, сред които две деца са били ранени, съобщи от своя страна в канала си в "Телеграм" назначеният от Москва областен управител Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че пострадалите момичета са на 16 и 17 години и са настанени за лечение в болница, заедно с още една ранена жена и трима мъже. Още две жени и двама мъже са получили средни по степен наранявания.

"От страна на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са извършени четири въоръжени нападения, изстреляни са около 10 155-милиметрови боеприпаса", каза ръководителят на Донецка област.

На този фон голямо съоръжение за съхранение на гориво в Южна Русия продължи да гори и днес, след като вчера беше обект на украински нападения с дронове, съобщиха областните власти в Ростов на Дон, цитирани от ДПА. Регионалните власти обявиха бедствено положение в Пролетарски район, Ростовска област.

Осемнадесет пожарникари са пострадали, като четирима от тях са били настанени в болница с изгаряния, предаде руската държавна новинарска агенция ТАСС. Температурите в района надхвърлиха 30 градуса и това допълнително затруднява операцията за потушаване на огъня, добавя БТА.

Вчера сутринта украинска атака с дрон предизвика пожара в склада в Пролетарск, където се помещават повече от 70 отделни резервоара за гориво.

През последните месеци редица руски рафинерии и съоръжения за съхранение на гориво станаха обект на украински атаки с дронове. Целта е да се затруднят доставките на гориво за руските войски и да се ограничат приходите на руската петролна индустрия.

Близо две години и половина Украйна устоява на пълномащабното руско нахлуване.