Руското православие: Живеете с мъж без брак? Приституирате безплатно

Топ
13:02 - 18 Февруари 2020
2526
Руското православие: Живеете с мъж без брак? Приституирате безплатно

Жената без подписан брак и църковна благословия е „временна утеха и безплатна проститутка“, заяви с цялата отговорност на поста си председателят на патриаршеската комисия по въпросите на семейството протойерей Дмитрий Смирнов, предаде „Интерфакс“.

Руските жени не разбират какво е брак, твърди той. Според него омъжените жени в Русия са много повече, отколкото женените мъже, защото мъжете не приемали отношенията в съжителство като брак.

Изказването на Смирнов породи много реакции в обществото, по тази тема реагираха политици, граждански активисти и обикновени хора, но Руската църква отказа да се извини за думите му.

Нещо повече, вчера свещеникът Смирнов дори допълни напътствията си, като препоръча рускините да не се омъжват за мюсюлмани, комунисти и атеисти, а тези, които „не могат да си намерят мъж в Русия“ посъветва да заминат за Африка, където живеят много добри християни.

Смирнов не за пръв път изказва радикални възгледи, одобрени от Руската патриаршия. По-рано през февруари той обясни важността на традицията да се освещава ядрено оръжие. Според него именно това е спасението на руския народ, на неговата култура и храмове.

„Спасяват ни само ракетите, корабите, подводниците, оборудвани с ядрено оръжие. Ако искаме да изчезнем, заповядайте… Това е много сериозно“, бяха точните думи на Смирнов.