Руснаците готвят псевдо референдуми за сепаратистите на 4 ноември

Според кремълско проучване 74% от анкетираните ще гласуват "за" присъединяване към Русия

Украйна
21:17 - 07 Септември 2022
1927
Руснаците готвят псевдо референдуми за сепаратистите на 4 ноември

Секретарят на Генералния съвет на партия "Единна Русия" Андрей Турчак обяви, че референдумите за влизането на Донбас и останалите територии в състава на Русия най-вероятно ще се проведат в Деня на народното единство - 4 ноември.

„Правилно е да се проведат референдуми в Донбас и в освободените територии на 4 ноември“, каза Турчак, цитиран от пресслужбата на партията, съобщи ТАСС.

„Денят на народното единство е историческа дата, която ни обединява в пространството на Руския свят, за което мечтаят жителите на Донбас и освободените територии“, каза Турчак.

Коментирайки резултатите от социологическо проучване за готовността на жителите на освободените територии да участват в изборите и да станат част от Русия, той отбеляза: „Тази социология само потвърждава очевидното. Единна Русия работи на тези територии от първите дни на операцията. Ние общуваме с хората там всеки ден, чуваме какво говорят, виждаме техните настроения. Те са били готови за това от дълго време.“

Той е уверен, че гласуването със сигурност ще се състои тази година.

„Тук не може да има никакви съмнения. Донецк, Луганск и много други руски градове най-накрая ще се върнат в родното си пристанище. И руският свят, сега разделен от официални граници, ще възвърне своята цялост“, коментира Турчак.

ТАСС цитира проучване според което жители "на освободените територии в Запорожие и Херсонска област искат да видят своите региони като част от Русия". Според него 74% от анкетираните ще гласуват "за" присъединяване към Русия.