Руснаците пак удариха складове за зърно в Одеска област

Украйна
11:38 - 23 Август 2023
2244
Руснаците пак удариха складове за зърно в Одеска област

Лошите новини за жителите на Одеска област на Украйна не спират. През нощта на 22 срещу 23 август руските войски отново са атакували района с дронове камикадзе, като са нанесли удари по производствени и товарни съоръжения.

Повредили са и складове за зърно. Няма жертви сред цивилното население.

Началникът на военната администрация на Одеска област Олех Кипер написа в "Телеграм", че снощи, в продължение на три часа, "руските терористи нанасяха удари с бойни дронове по южната част на Одеска област. Противникът се насочи към обектите от гражданската инфраструктура на областта".

Силите за противовъздушна отбрана са свалили 9 ирански дрона "Шахед"-136/131.

"За съжаление, ударите в производствената и товарната инфраструктура доведоха до пожар на площ от 700 кв. м. Към 06:00 ч. пожарът е локализиран. Складовете за зърно са сред повредените съоръжения", добави Кипер.

Силите за отбрана на южната част на Украйна съобщиха, че атакуващите дронове са ударили Одеса от източния бряг на Азовско море.

Всички съответни служби са на мястото на инцидента. Служителите на реда регистрират престъпленията, извършени от руските терористи, гласи информацията от украинските власти.

Руските войски нанасят удари по складове за зърно, както и по производствени и товарни съоръжения по Дунав и по черноморските пристанища на Украйна, след като Москва едностранно излезе от зърнената сделка на 17 юли.