Руснак откри стрелба в мобилизационен център (ВИДЕО)

Той е прострелял шефа на наборната комисия

Украйна
11:01 - 26 Септември 2022
3387
Руснак откри стрелба в мобилизационен център (ВИДЕО)

25-годишният гражданин на Руската федерация Руслан Зинин е открил стрелба във военната служба на град Уст-Илимск, Иркутска област.

Той е прострелял шефа на наборната комисия Александър Елисеев, който е откаран в болница в тежко състояние. По-късно Елисеев е починал от раните си, съобщават руски медии.

От видеото от инцидента се вижда, че Зинин е започнал да стреля докато всички мобилизирани войници са били събрани за инструктаж. Според очевидци преди да натисне спусъка, той е казал: "Никой няма да се бие", информира руският канал Mash.

По думите на Антон Геращенко, бивш зам.-министър на вътрешните работи на Украйна, Елисеев е бил убит почти от упор с четири изстрела. Руслан Зинин е задържан.

Според Геращенко е възможно военният комисар да е изнудвал за голяма сума пари наборника, за да избегне мобилизацията. Той допълва и че в руските Telegram канали се разпространява вече внушението, че Зинин е "агент на украинските специални служби". Но така или иначе, пише Геращенко, едва ли вече някой военен комисар в Русия след този случай ще се чувства в безопасност.