С два нокдауна Кубрат Пулев повали поляка Анджей Вавжик

Топ
09:31 - 15 Декември 2023
9577
С два нокдауна Кубрат Пулев повали поляка Анджей Вавжик

Кубрат Пулев надигра напълно поляка Анджей Вавжик и го победи с пълно съдийско единодушие в гвоздея от програмата на боксовата галавечер в американския град Коста Меса.

42-годишният българин получи доверието и на тримата съдии край ринга - 99:89, 100:88, 100:88, и регистрира 30-ата си победа в 32 мача сред професионалистите. Двама от арбитрите видяха по-добра игра на Пулев и в десетте рунда на мача, докато един от тях присъди един рунд в полза на Вавжик.

Двубоят от тежка категория премина изцяло под контрола на Пулев, като той прати съперника си на два пъти в нокдаун, но се размина с нокаута.

Малко преди началото на срещата стана ясно, че Пулев е бил привикан да даде допинг проба, каквато обикновено се дава след мачовете. Това обаче не изглежда да повлия особено на българина, който от началото на срещата бе по-активният боксьор.

В първите два рунда играта бе по-скоро опознавателна с минимално предимство на Пулев. В третия рунд то вече изглеждаше по-сериозно, но без да се създават критични ситуации на ринга. 

В края на първата минута на четвъртия рунд Вавжик организира първата си по-сериозна атака в мача, а малко по-късно намери и брадата на Пулев с ляв прав удар. 

Пулев отговори на предизвикателството в средата на петия рунд, когато сериозно разклати Вавжик с последователни ляв и десен удар. Последваха и няколко леви прави удара на българина, но в края на рунда съдията на ринга предупреди Пулев за удар с лакът в лицето на поляка.

Шестият рунд започна с много активен бокс от страна и на двамата участници в мача. Много тежък удар с дясната ръка накара Вавжик да приклекне, но полякът не падна и не му бе броен нокдаун. 

В края на рунда с ляво кроше Кубрат Пулев успя да прати Вавжик на земята и този път вече имаше отброяване за нокдаун.

Още в старта на осмия рунд Пулев направи много солидна атака с дясно кроше, с която докара втори нокдаун на Вавжик. Полякът трудно стоеше на краката си, а неспирните леви прави удари на българина правеха задачата му неимоверно трудна. 

До края на мача Кубрат Пулев продължи да доминира, а победата за Вавжик бе тази, че се размина с нокаутиращия удар на българина.

След успеха Пулев вече има баланс от 30 успеха и две загуби, като 14 от тези успехи са с нокаут. За Вавжик балансът на професионалния ринг е 34 победи и три загуби.